حمل و نقل بین المللی دریایی
حمل و نقل بین المللی دریایی
یکی از سامانه های کاربردی حمل و نقل در جهان، حمل و نقل بین المللی دریایی است. از سال های گذشته تا به امروز حمل و نقل دریایی مورد توجه بشر بوده است و تا کنون حدود 90 درصد حمل و نقل در جهان از طریق دریا صورت می گیرد. برای جابجایی کالا از این مسیر ابتدا باید مجوزهای لازم را از سازمان بنادر دریایی بگیرید و با شرکت هایی که در این زمینه فعال هستند، همکاری نمایید. در ادامه به مزایای حمل بار توسط دریا و انواع بارهایی را که می توان حمل کرد خواهیم پرداخت.
مزایای حمل و نقل بین المللی دریایی
همان طور که گفته شد 90 درصد حمل و نقل بین المللی از طریق دریا انجام می شود. اولین دلیل اصلی آن هم مقرون به صرفه بودن هزینه ها نسبت به حمل و نقل هوایی و حمل و نقل جاده ای است.
دومین دلیل استفاده از این روش افزایش حجم باری است که می توان صادرات و یا واردات را انجام داد.
سومین دلیل استفاده از این روش حمل و نقل به صورت یکجا، جلوگیری از آسیب های احتمالی و شرایط زیست محیطی است که باعث شده تجار زیادی این روش را انتخاب نمایند.
انواع حمل و نقل دریایی
در این روش از حمل و نقل بین المللی دریایی، 3 روش برای حمل بار صورت می گیرد. حمل و نقل داخلی، حمل و نقل ساحلی و حمل و نقل دریایی که به هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.
حمل و نقل داخلی: این روش توسط کشتی هایی انجام می شود که از طریق آبراه های داخلی و کوتاه و کم عمق که شامل رودخانه ها و کانال ها و دریاچه ها است، انجام می شود و برای کالاهایی مانند نفت، گازوئیل، معادن و محصولات شیمایی انجام می شود.
حمل و نقل ساحلی: این نوع حمل کالا در مسافت های تقریباً کوتاه تری انجام می شود. این کشتی ها در مقایسه ها با کشتی های دریایی کوچکتر هستند و از اقیانوس عبور نمی کنند و در امتداد سواحل و دیگر آب ها در حال حرکت هستند. این روش از حمل و نقل برای کالاهایی است که حجم کوچکی دارند و نرخ بارهای آن ها متفاوت می باشد.
حمل و نقل دریایی: در این روش از جابجایی کالا از کشتی هایی استفاده می شود که بسیار غول پیکر بوده و در مسافت های بین قاره ای با عبور از اقیانوس ها صورت می گیرد. اغلب کالاهایی که در این روش جابجا می شوند مانند: سنگ آهن، روغن، سیمان، کود و از این دسته اقلام می باشند.